Hoe geef jij betekenis aan je leven? In hoeverre laat je je leiden door je gedachten? Hoe sta je tegenover de huidige maatschappelijke ontwikkelingen? Hoe zie je de toekomst (voor je kinderen)? Welke rol zie je voor jezelf in de wereld? Geloof je dat er “meer” is, maar weet je niet goed wat?

Aan de hand van zulke vragen organiseer ik kleinschalige groepsgesprekken. Door daadwerkelijk naar elkaar te luisteren en je voor elkaar open te stellen, kunnen mooie, energievolle gesprekken ontstaan. Zo werk je aan bewustwording van jezelf en geef je meer betekenis aan je leven (=zingeving).

Daadwerkelijk luisteren

Daadwerkelijk luisteren is luisteren naar wat iemand zegt met woorden, maar óók naar wat iemand eigenlijk wil zeggen, maar – om wat voor reden dan ook – niet doet. Door jezelf open te stellen en vragen terug te stellen, kun je écht met elkaar in gesprek komen. Ik ben ervan overtuigd dat het in de huidige maatschappij steeds belangrijker wordt om daadwerkelijk naar elkaar te luisteren en met elkaar in gesprek te gaan. Zeker in een tijd waarin meningen zeer snel zijn gedeeld en ze vaak eenrichtingsverkeer zijn.

Voor wie is het?

Voor iedereen boven de 18 jaar ongeacht achtergrond, ervaring en overtuiging. Voor mensen die;

  • op een vrijblijvende manier willen praten over een onderwerp rondom bewustwording en zingeving,
  • zich een mening willen vormen, inzicht willen krijgen en/of deze willen delen met anderen,
  • moeite hebben met de snelheid en het korte termijn denken in de huidige maatschappij.

Praktische invulling

Het fijnst is uiteraard om elkaar in levende lijve te zien en te spreken. Gezien de huidige situatie rondom Corona organiseer ik echter vooralsnog geen fysieke groepsgesprekken. Gelukkig bestaan er diverse online alternatieven. Tijdens een online groepsgesprek bespreken we telkens één specifiek onderwerp. Ze vinden plaats op een doordeweekse avond tussen 19:30-20:30 uur.

Interesse?

Ben je geïnteresseerd in deelname? Je kunt je van te voren registeren voor het onderwerp waar jouw interesse naar uit gaat. Dus houd de agenda goed in de gaten of blijf op de hoogte via de maandelijkse nieuwsbrief. Deelname is geheel vrijblijvend en gratis.

Heb je nog een vraag? Mail naar hester@hilsondis.com.

AGENDA

maandag 2 november 2020 – Welke historische vrouw is voor jou een voorbeeld?

dinsdag 8 december 2020 – Wat wordt jouw concrete doel voor 2021?

online groepsgesprek | deelname gratis | 19:30-20:30 uur