Persoonlijke begeleiding

Geen coach maar mentor

Coach of mentor; what’s in a name? Er zit echter wezenlijk verschil tussen de twee en ik wil graag verduidelijken waarom ik mijzelf mentor en geen coach noem. Ja, ik pas coachingstechnieken toe en stel vooral vragen om jou zélf tot inzichten te laten komen en je een stap verder te helpen in jouw vraagstuk, zoals een coach doet. Mensen die veelal bij mij komen, zoeken echter verdieping van hun intuïtie of hebben een vraagstuk over hun sensitiviteit, hun introverte kenmerken tot zelfs hun bovenzintuiglijke waarnemingen (zoals helderziendheid). Dan is het fijn als je door iemand wordt begeleid die dergelijke ervaringen ook heeft en daar op een nuchtere manier mee om heeft leren gaan, zoals ik. Als sensitief mens voel je immers vaak direct aan of iemand hier wel of niet iets mee heeft. Is dat niet het geval, dan kan het zijn dat je je niet veilig genoeg voelt om open met diegene over jezelf en je vraagstuk te praten. Daarom noem ik mijzelf mentor; waar nodig breng ik eigen ervaring in ter ondersteuning.

Herken jij jezelf in een van deze onderwerpen?

ik wil begrijpen waarom ik in bepaalde situaties telkens hetzelfde reageer en wil leren mij daarin anders op te stellen

ik ben op zoek naar meer rust in mijn hoofd en/of lijf

ik wil meer naar buiten komen met mijn inhoudelijke kennis en mening, maar vind dat lastig

ik ben op zoek naar zingeving, naar meer betekenis en diepgang in mijn leven

ik wil weten wat mijn levensdoel is, waarom ik hier ben

ik wil meer leren vertrouwen op mijn intuïtie

ik wil beter om leren gaan met mijn bovennatuurlijke ervaringen (helderweten, helderzien, helderhoren, visioenen, intense dromen etc.)

ik wil mijzelf ontwikkelen in het inzetten van mijn bovennatuurlijke talent

Gedurende mijn leven ben ik met al deze vragen aan het stoeien geweest, en nog, want je bent immers nooit uitgeleerd.

Hoe begeleid ik jou?

Als ik jou persoonlijk mag begeleiden, zullen we dat veelal buiten in de natuur doen; tijdens een wandeling van 1-1,5 uur of op een natuurlijke plek praten we over jouw vraagstuk. Ik stel voornamelijk (directe en soms confronterende) vragen en luister naar wat jij vertelt met woorden, maar ook naar wat je – bewust of onbewust – doorgeeft zonder woorden. Ik geef vertrouwen en (ver)oordeel niet. Op die manier ondersteun ik je om zelf tot inzichten te komen. Ik coach vooral op het niveau van identiteit (wie ben ik?) en zingeving (waarom ben ik hier?). Ook werk ik graag met voice dialogue; een coachingstechniek waarbij we in gesprek gaat met jouw verschillende ‘ikken’ om zo beter inzicht te krijgen in jezelf.

Wat bedoel je met ‘doorgeeft zonder woorden’? Ik gebruik niet alleen mijn vijf zintuigen, maar ook mijn ‘zesde’ zintuig; ik ‘lees’ de energie in en om jouw heen, naast wat je zelf vertelt. Dat zorgt ervoor dat we snel tot de kern komen.

Waarom buiten in de natuur? De natuur geeft energie én rust. Je komt sneller tot jezelf, tot je kern.

Wat levert het je op?

Met mijn persoonlijke begeleiding krijg je (nieuwe) inzichten in jezelf, waardoor je met nieuwe energie weer verder kunt. En door jouw bewustwording, help je ook de mensheid een stap verder!